fbpx

זהו סלט פשוט וטעים מאוד, מתאים לארוחות גדולות וסתם לנשנוש צימחוני. הסוד טמון בהרבה לימון שנסחט מעל לשומר.

בתבנית עם נייר אפיה מתחת
6 שומרים טריים וקשים
20 עגבניות שרי בשלות
20 זיתים סורים מגולענים
5 כפות שמן זית
עשרה ענפים של טימין
כוס וחצי של יין לבן
3-4 לימונים סחוטים
1 כפית מלח דק
2 כפות דבש
שליש כפית פלפל לבן גרוס/טחון
כף פטרוזיליה טרייה קצוצה

את השומר יש לנקות מאצבעות העלים הירוקים, לחצות לחצי ולרבע ולנקות את החלק שורשי הקשה שבתחתית השומר (כמו בכרוב), את הרבע ניתן לחצות לשמינית (אך לא חובה).

בקערה לערבב את כול הרכיבים חוץ מאשר את הפטרוזיליה.

לפזר בתבנית רחבה יחסית ולכסות בנייר כסף באיטום מלא. לאפות בתנור למשך שעה ב – 180 מעלות. לאחר כשעה להסיר את נייר הכסף מעל התבנית ולהמשיך לאפות ב 200 מעלות למשך של עוד כחצי שעה. את הפטרוזיליה הטרייה להוסיף בזמן ההגשה מיד אחרי התנור.