fbpx

מתכון 6 אנשים + ליום המחרת

תבשיל מפנק עד דמעות, שהחיסרון הגדול בקדירה, זה הריח העמוק שמתפשט בבית במהלך הלילה וגורם ליקיצות קרובות של רעב כבד ולשינה מתהפכת שמחכה כבר לבוקר לטעום מן המרק. באמת שלא חובה לעשות את הקדירה לאורך הלילה.. גם לאורך היום זה יוצא טעים.

בסיר גדול או בפוייקה
1 קילו עצמות ברך בקר מנוסרות (פשוט להשגה – בכול סופר גדול)
1.2 קילו שוקי עוף 
1 קילו בצל מקולף חתוך לקשתות
2 יח' תפוא קלופים חתוכים לקוביות של 2 על 2
1 יח' בטטה יפה קלופה לקוביות של 2 על 2
2 יח' חצילים עם הקליפה חתוכים לקוביות של 4 על 4
5 עגבניות אדומות ויפות חתוכות לקוביות
1/2 צרור של עלי בזיליקום ללא הגבעול
4 שיני שום מעוכות עם האגרוף
שתי סנטימטר של מקל קינמון
10 יח' של פלפל אנגלי
כפית פלפל גרוס
שתי כפות פפריקה
4-6 כפיות מלח (לתקן טעמים אחרי הרתחה)
2 כפות סוכר חום
שני שוטים של ערק (אם יש)
2-3 ליטר מים

הכנה:בסיר הגדול, לטגן בשמן זית את הבצל והתבלינים (שום,קינמון,אנגלי,שחור,פפריקה, מלח,סוכר) כ- 10 דקות. בעשר דקות הללו הניחוחות של התבלינים מתעגלים לארומה אחת, וטעמיהם מתעדנים. להוסיף את עצמות הברך ושוקי העוף ולהמשיך לטגן עוד כרבע שעה. להקפיד לערבב אחת לשתי דקות.

לאחר מכן להוסיף את המים ושאר הרכיבים (חצילים,תפוא,בטטה,עגבניות, בזיליקום,ערק). להרתיח, לטעום מליחות, להנמיך את הלהבה לאש נמוכה ולשכוח מהקדרה ל- 6 שעות רצופות.לא בדיוק לשכוח כי לאחר 4 שעות בישול כדאי לפתוח את המכסה לבדוק מים ולהוסיף לגובה המקורי ולתת עוד שעתיים בישול.

עצמות הבקר מעניקות לתבשיל טעמים שלא נבראו על ידי שום פלא בריאה אחר, זאת אומרת מעדן.